Nyheter

Imorgon öppnas mobilitetshuset Svane

Bäste kund,

Imorgon, 15/10, öppnar mobilitetshuset Svane! 06.00 låses dörrarna upp och då är det äntligen tillåtet att parkera i huset! Det blir även möjligt att köpa digitala månadstillstånd, dessa bokar du här!

Med vänliga hälsningar,

LKP AB
Fler digitala månadstillstånd på Lund C

Bäste kund,

Nu är det påfyllt med digitala månadstillstånd på Lund C. Passa på att gå in och boka ditt tillstånd från november och framåt!

Med vänliga hälsningar,

LKP AB


Öppning av mobilitetshuset Svane

Bäste kund,

Den 15 oktober öppnar vi vårt nya mobilitetshus Svane! Svane finner du där vårt tidigare parkeringshus Gasverket låg – på Gasverksgatan! Hör av dig till oss om du är intresserad av en fast plats i Svane. Vill du köpa månadskort kommer detta vara möjligt att göra som vanligt på vår hemsida när huset öppnar!

Med vänliga hälsningar,

LKP AB


Klara laddplatser i Färgaren

Bäste kund,

Nu är sex stycken laddplatser brukbara på plan 1 i Färgaren. Den första tiden bjuder LKP AB på laddkostnaden – platsen måste man dock betala för.


Med vänliga hälsningar,

LKP AB


Strömavbrott 19/9

Bäste kund,

Den 19/9 kommer strömmen att brytas på vårt kontor mellan 12.00-16.00. Anledningen är underhålls- och ombyggnadsarbete i området. Detta gör att vår kundservicetelefon kommer att vara ur bruk under dessa tider – ring gärna på förmiddagen om ni behöver komma i kontakt med oss!


Med vänliga hälsningar,

LKP AB


Vi flyttar!

Bäste kund,

Nu är det snart dags för oss att flytta in i nya lokaler! Från och med den 4 november hittar ni vårt kontor på följande adress:


Kung Oskars väg 11

222 40 Lund


Med vänliga hälsningar,

LKP AB


Nya parkeringsutsikter på Medicon Village

Bäste kund,

I området kring Medicon Village finns ett parkeringsunderskott. Behovet av parkering i området förväntas växa i framtiden dels på grund av Medicon Village tillväxt, men även på grund av breddningen av E22 och påbyggnaden av en ny avfart in mot staden. För att minska detta parkeringsunderskott och bidra till Lunds stadsmiljö ligger det på Lunds Kommuns Parkerings AB:s (LKP AB) agenda att bygga en ny parkeringsanläggning på Medicon Village med cirka 600 platser. Då Medicon Village har planer på att vidare exploatera området med både bostäder och verksamhetslokaler uppstår ett ökat behov av närliggande parkering – någonting som förväntas lösas om den nya anläggningen kan byggas på området.

I veckan godkände kommunstyrelsen LKP AB:s förfrågan om att överta en fastighet på Medicon Village område för framtida byggnation av parkeringsanläggningen. Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige för beslut.


Med vänliga hälsningar,

LKP AB


Installation av laddstolpar på Lund C

Bäste kund,

Den 9/9 påbörjas installationen av cirka 60 laddstolpar för elfordon på nedre plan i parkeringshuset Lund C. Detta innebär att de parkerande på detta plan gärna får parkera en meter från väggen, det vill säga längre bak i parkeringsrutan, så att installationen kan ske så smidigt som möjligt. Vi tackar för ert samarbete och förståelse!


Med vänliga hälsningar,

LKP AB


Prisändringar för digitala månadstillstånd

Bäste kund,

Från och med den 1 september kommer priserna på de digitala månadstillstånden på vissa av våra anläggningar att förändras. Dessa anläggningar och deras framtida priser är:

Smörlyckan – 350 kronor/månad

Victoriastadion – 350 kronor/månad

Färgaren – 975 kronor/månad

Arena Park – 500 kronor/månad

Dammgården – 700 kronor/månad

Lund C – 900 kronor/månad


Med vänliga hälsningar,

LKP AB

Betongreparationer

Bäste kund !

Betongreparationer i garage!

Under året kommer betongreparationer att utföras i P-huset Lund C. Detta kommer att innebära störningar för er som parkerar i garaget samt vistas i vissa delar av centralen, detta är vi givetvis ledsna över och vi ska försöka att störa så lite som möjligt.

Vi ber er samtidigt att respektera avspärrningar/inhägnade områden då detta främst är för er egen säkerhet.

Arbetena kommer att pågå under året 2019.

Vid eventuella frågor kontakta LKP:

Telefon: 046-355923

Email: info@lkpab.se

2019-06-28

Sommarparkering

I juli-augusti 2019 erbjuder vi sommarparkering på våra anläggningar P-huset Färgaren, Lund C och P-huset Arena Park där du kan parkera i fyra dagar för 170 kr. Erbjudandet gäller endast via applikationerna Parkster eller EasyPark och endast för en fyradagarsbiljett.

Vi på LKP önskar er en trevlig sommar!

2019-06-13

Kontoret stängt 17-18:e juni 2019

Bästa kund!

Personalen på LKP är på utbildning den 17-18:e juni. Vänligen maila oss på info@lkpab.se vid ev frågor, så besvarar vi Er när kontoret är öppet igen den 19:e juni.

Med vänliga hälsningar,

Kundtjänst

LKP AB

2019-05-13

Lundasprinten tar fart i år 19:e maj

”Lundasprinten är en årlig sprintorienteringstävling som arrangeras i Lund av Lunds Orienteringsklubb (www.lundsok.se) . 2019 går tävlingen på Ideon, LTH och runt Tunaskolan i Lund. Det brukar vara runt 4-500 tävlande i alla åldrar. Vid tävlingen 2018 som också var distriktsmästerskap för Skåne deltog allt från miniknatare i 3-4-årsåldern till elitlöpare och den mest seniora 92-åringen.

Tack vare LKPABs sponsring med parkeringsplatser, så kan vi få till en samlad tävlingsarena och parkering, som förenklar för deltagare, och inte påverkar grannskapet på ett negativt sätt. För detta är Lunds OK mycket tacksamma.”

2019-05-13

LKP kontor stängt 23-24:e maj

Bästa kund,

LKP har stängt kontoret den 23-24:e maj 2019 pga utbildning.

Ni är hjärtligt välkomna att maila oss på info@lkpab.se, så besvarar vi er när kontoret öppnar igen den 27:e maj 2019.

Med vänliga hälsningar,

Kundtjänst

2018-01-21

Fler kunder väljer parkera digitalt, myntbetalning försvinner

From 25/1 2019 kommer LKP AB att ta bort möjligheten att betala med mynt i biljettautomaterna.

Eftersom kontantbetalning minskat drastiskt, har Tekniska förvaltningen tagit beslut om att ta bort mynten helt och vi på LKP AB följer denna linje då vi ägs av Lunds Kommun.

Även arbetsmiljöperspektivet bidrar till beslutet att ta bort mynthantering, eftersom det är ett tungt arbete med säkerhetsrisker.

Man kan självklart fortsättningsvis betala med kort i maskin och även digitalt genom telefonparkering, APP eller SMS.

2018-12-21

Tack för ett fantastiskt 2018!

LKP har under året blivit en parkeringsaktör att räkna med och fått ett fantastiskt gehör av kunder som leverantör. Nästa år kommer vi att skapa fler parkerings platser och fortsätta expandera.

Vi ser fram emot ett 2019 ihop med våra fantastiska kunder och leverantörer.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på LKP.

2018-12-11

LKP flyttar till nya lokaler

LKP har bestämt sig för att flytta till Wihlborgs nya lokaler i kvarteret Sockerbiten vid Kung Oskars väg. Anledningen till flytten är behovet av mer verksamhetsanpassade lokaler och närhet till såväl kommunledning, våra affärspartners som kommunikationsmöjligheter vid Lund C.

  Vi är jätteglada för att vi hittat fram i vårt sökande efter nya lokaler. Vi har funnit en central plats i Lund som är nära för både våra kunder och medarbetare”, säger Paul Myllenberg, VD för LKP AB, och fortsätter, härifrån har vi inte långt till de nästan 10 000 parkeringsplatserna som vi förvaltar i stan”.

 

Inflyttningen är planerad till den 1 november 2019.

2018-12-11

LKP AB erbjuder elbilspool från OurGreenCar till företag och BRFer

Vi på LKP kan nu erbjuda en bilpoolslösning med elbilar genom våra publika garage som ett resultat av ett samarbete med OurGreenCar som tillhandahåller 100 % eldrivna fordonspooler för slutna grupper.

OurGreenCar är helt unika med sin hållbara mobilitetstjänst där samtliga resor som görs med fordonen sker i enlighet med Naturskyddsföreningens märkning ”Bra Miljöval”. Eftersom OurGreenCar’s fordonspooler är för slutna grupper kan de skräddarsys för era specifika behov.

Tillsammans anpassas och paketeras en lösning just för Er. Det finns även möjlighet att abonnera på elcyklar (vanliga och lastcyklar) samt elscootrar.

För mer info kontakta OurGreenCar:

Kundtjänst: +46 (0)10-16 60 555
E-post: info@ourgreencar.se

www.ourgreencar.se

2018-12-03

Lundaspelen 2018

Welcome to Lundaspelen 2018

Lundaspelen is here for the 40:th year in a row.

One of Lund´s finest traditions is to receive handball youth teams during the last days of the year

(26.12. 2018 – 30.12.2018).

We at LKP are delighted that the city of Lund receives these teams from all over the world and help them.

At LKP we can offer a specific parking permit for all visitors to Lundaspelen. ’

will be sold through EasyPark -app.

1 day 75 sek incl VAT

5 days 350 sek incl VAT

The parking permit will only be valid in parking areas signposted LKP.

The parking permit is NOT valid at special marked places (förhyrda platser).

Note that the parking permit is Not valid at Ideon, Mobilvägen or in our parking garages (except for Arena Park).

For further information regarding Lundaspelen, http://www.lundaspelen.com/en/.

Welcome to Lund

 

2018-12-03

Renoveringsarbete Lund C

Betongreparationer i garage!

Under vintern kommer betongreparationer att utföras i p-garaget Lund C, detta kommer att innebära störningar för er som parkerar i garaget samt vistas i vissa delar av centralen, detta är vi givetvis ledsna över och vi ska försöka att störa så lite som möjligt.

Vi ber er samtidigt att respektera avspärrningar/ inhängnade områden då detta främst är för er egen säkerhet.

Arbetena kommer att pågå från och med 2018-12-10 till och med 2019-03-01.

Vid eventuella frågor kontakta LKP:

Telefon: 046-355923

Email: info@lkpab.se

2018-10-24

HOS OSS KAN DU HYRA PLATS FÖR DIN CYKEL

CYKELBOXAR FÖR INDIVIDUELL INLÅSNING AV CYKLAR

Vid parkeringshuset Arena Park har vi på LKP placerat fem så kallade cykelboxar där man kommer att kunna hyra parkeringsplats för sin cykel för hundra kronor i månaden från och med nästa vecka. Men det gäller att vara snabb, till att börja med finns bara fem parkeringsplatser.

Vi väljer att börja i mindre skala för att se hur intresset är. Antalet boxar kommer absolut att bli fler om det är många som är intresserade.

LKP´s cykelboxar omfattar en säker individuell parkering. Vi har valt säkra, robusta och estetiskt tilltalande modeller.

Våra cykelboxar möjliggör en säker förvaring för cyklar som kräver hög säkerhet, med omslutande väggar som skyddar från obehöriga från alla vinklar.

Skynda på!

Hyr cykelbox

Kontoret stängt 17-18:e oktober 2018

17-18:e oktober är kontoret stängt pga utbildning. Ni når oss per telefon 046-355923 kl 08,00-16,00. Det går även bra att maila till oss på info@lkpab.se

2018-10-03

Nytt pris för månadstillstånd Ideon P-hus

Från och med oktober 2018 kommer priset för månadstillståndet för Ideon P-hus bli 375:-/månad. Detta innebär att det är samma pris på hela Ideon området oavsett vart man parkerar där LKP AB övervakar.

2018-07-01

300 nya parkeringsplatser i centrala Lund

Den 1 augusti 2018 påbörjar vi en om- och tillbyggnad av P-huset Gasverket som idag består av tre våningsplan. Ytterligare tre våningsplan skall byggas på och förses med yttertak av solcellspaneler.

Totalt kommer garaget efter ombyggnad att kunna inhysa ca 580 parkeringsplatser, vilket kommer att göra att parkeringshuset blir det största garaget i LKPs fastighetsbestånd i innerstaden.

Detta spännande projekt kommer att pågå under ca ett år.  

2018-06-25

Sommarparkering erbjudande

2018-06-28

Arena Park plan 2 stänger

Bästa Kund!

Med anledning av renoveringen av vårt P-hus Gasverket, kommer vi from 1:e Augusti 2018 att stänga plan 2 inne i P-huset Arena Park.

Ni som köper månadskort, ombedes att parkera på annat plan.

Detta innebär också att laddstationerna inte kommer vara tillgängliga under renoveringstiden, då de är placerade på plan 2.

Renoveringen beräknas ta ca 1 år.

Med vänlig hälsning,

Kundtjänst

LKP AB

2018-06-28

Månadskort Lund C

Bästa Kund!

Med anledning av renoveringen av vårt P-hus Gasverket, kommer vi from 1:e Augusti 2018 att begränsa försäljningen av månadskort i

P-huset Lund C.

Renoveringen beräknas ta ca 1 år.

Med vänlig hälsning,

Kundtjänst

LKP AB

2018-06-19

Kontor nya öppettider from 1:e juli 2018

Bästa kund!

From 1:e juli 2018 har vi nya besöks öppettider på LKPs kontor enligt följande:

Måndag – Fredag (helgfri)                        kl 8-12

Övrig tid är ni välkomna att ringa eller maila oss på

info@lkpab.se eller 046-355923.

Behöver ni besöka kontoret utanför ordinarie öppettider sker det efter överenskommelse som bokas via mail eller telefon.

2018-06-19

Öppettider kontor midsommar 2018

Nu är det dags att fira midsommar och kontoret har följande öppettider under midsommarhelgen

Torsdag 21/6 kl 8-12

Måndag 25/6 STÄNGT, ni når oss per telefon kl 8-16 046-355923

Ni kan även maila oss på info@lkpab.se, så återkommer vi när kontoret öppnar som vanligt tisdagen den 26/6.

2018-05-11

Nya priser Terminskort Juli-December 2018

Inför höstterminen har LKP AB gjort en prisjustering på terminskorten.

Från och med juli månad kommer priset för detta kort att höjas till 2400:- inkl moms.

2018-05-11

LKP placerar ytterligare en solcellsbänk i Lund

Under tisdag eftermiddag dök det upp en ny sittbänk på Central stationen i Lund. Men den skiljer sig lite från de andra sittplatserna i centrum. På den nya solcellsbänken kan batterierna laddas i såväl kroppen som mobilen.

Den nya bänken drivs av solceller, har inbyggt wi-fi och fungerar som en laddstation för mobiltelefoner. En del behöver anslutas med sladd medan andra kan läggas direkt på bänken för att få lite extra batteritid.

Det är på initiativ av LKP AB som bänken i dag står på plats.

Ett bidrag till att skapa smarta städer, säger driftchefen Armin Memic

2018-04-03

Här kan du se LKPs resa till framtiden

2018-03-26

Ett bidrag till att skapa smarta städer

Nu är den första av tre smarta bänkar på plats. I dag monterade vi på LKP en så kallad smartbänk på Västra stationstorget i Lund. De som har dåligt med batteri kvar i telefonen kan alltså plugga in sin mobil i smartbänken med usb-sladd. Den funkar också med Samsung mobiltelefoner som har trådlös laddning. De som befinner sig i närheten av bänken kan även koppla upp sig på wifi.

Vi vill att ni håller ögonen öppna för att  ”Den kan dyka upp på andra ställen också”.

Solcellsbänken, som är en uppfinning från Steora, håller snabbt på att bli en av de smartaste och bästa gatumöblerna i Europa. Bänken är designad för att hjälpa människor att bli smartare och är utrustad med en trådlös laddningsplatta och laddningsportar för trådlösa telefoner eller andra smarta enheter.

2017-12-22

LKP ger medborgarna smarta bänkar i julklapp

Förra året gav LKP sin organisation två nya elbilar i julklapp. I år blir det tre smarta bänkar i julklapp till medborgarna. De smarta bänkarna drivs av solenergi och vem som helst kan sätta sig ner på bänken och ladda sin mobiltelefon med den energi som solen skapat.

”När vi hörde om behovet i stan ville vi gärna bidra”, säger Paul Myllenberg, VD för LKP, och fortsätter;  ”att kunna ladda batterier med hjälp av solenergi är naturligt för LKP, i våra parkeringshus finns möjlighet att ladda batterierna för alla miljöbilar”.

Bänkarnas placering är ännu inte klar.

Det är vår förhoppning att vi får tillstånd att placera dem så centralt som möjligt för att fler skall få möjligheten att prova dem”, säger driftchefen Armin Memic.

Lund den 22 december 2017

Kontakt:

Armin Memic, driftchef, 0733- 12 15 32

2017-12-01

Welcome to Lundaspelen 2017

Lundaspelen is here for the 40:th year in a row.

One of Lund´s finest traditions is to receive handball youth teams during the last days of the year (26.12. 2017 – 30.12.2017).

We at LKP are delighted that the city of Lund receives these teams from all over the world and help them.

At LKP we can offer a specific parking permit for all visitors to Lundaspelen. They will be sold through EasyPark -app.

The parking permit will only be valid in parking areas signposted LKP. The parking permit is NOT valid at special marked places (förhyrda platser). Note that the parking permit is Not valid at Ideon, Mobilvägen or in our parking garages (except for Arena Park).

For further information regarding Lundaspelen, http://www.lundaspelen.com/en/.

Sensorerna visar lediga p-platser

I framtiden kan Lunds lediga p-platser visas i en app i din mobil. Bolaget ApParkingspot kommer under hösten att tillsammans med Lunds kommunala parkeringsbolag (LKP) starta försök att använda sensorer för att hålla koll på tomma parkeringsplatser. Samarbetet har tagit fart efter en kontakt som skapades genom Future by Lunds nätverk.

Sasa Farkas är en entreprenör med många idéer. En av alla dessa idéer är att installera sensorer för att mäta antalet lediga parkeringsplatser i en stad och sedan presentera de lediga platserna för bilförarna. Tankarna passade bra in i Future by Lunds projekt Smarta Offentliga Miljöer. Det visade sig att Fredrik Malmberg och Lars Mattiasson på Future by Lund visste precis vem Sasa Farkas kunde kopplas ihop med för att testa sina idéer.

‑ Lars och Fredrik introducerade mig för LKP, säger Sasa Farkas. Nu har jag pratat med LKP och har sett att vi skulle kunna göra en lokal lösning för dem.

De första försöken kommer att göras i och bakom p-huset Arena Park intill Stadsparken i Lund. Förhoppningen är att man i slutet av 2017 kommer att kunna mäta antalet bilar som kör in och ut på parkeringarna med hjälp av sensorer. Uppgifterna kommer att skickas via det öppna LoRa-nätverket som finns i Lund.

‑ I projektet ska vi se hur mätningen ska se ut och vad sensorerna kan leverera, berättar Magnus Ericson, utvecklingschef på LKP. Om det går bra kan vi presentera lediga platser på vår hemsida men också genom Easypark- och Parkster-apparna. I framtiden skulle vi kunna presentera aktuell statistik i appar från våra 40 anläggningar i Lund.

Det finns många fördelar med att presentera lediga p-platser för kunderna.

‑ Det skulle innebära att folk inte behöver köra runt och leta, säger Magnus Ericson. I Frederiksbergs kommun i Danmark har man fått ner söktrafiken från cirka 25 till 12 minuter genom att införa digitala lösningar, och det skulle i så fall innebära en halvering av koldioxidutsläppen just för söktrafiken samtidigt som kunderna sparar tid. Att våra p-platser kan utnyttjas bättre är också en vinning.

Projektet är också viktigt som en första test för Sasa Farkas och hans bolag ApParkingspot.

‑ Det är viktigt att få en verifierbar lösning när man är ny, menar han.

Just att koppla ihop småföretagare och entreprenörer med de kontakter som de behöver är en viktig del av Future by Lunds verksamhet.

‑ Jag hade haft möten med LKP och Sasa Farkas var för sig och upptäckte att båda pratade om att man borde kunna ha kartor över lediga parkeringar i realtid, berättar Fredrik Malmberg. Jag såg till att de fick träffa varandra och eftersom personkemin stämde blir det nu en projektansökan.

‑ Det här visar att ju mer proaktiva vi är och ju mer vi träffar entreprenörer och småföretagare desto mer kan vi skapa kopplingar som blir testytor eller affärer för nya produkter och tjänster, tycker Lars Mattiasson. Det är därför det är så viktigt för oss i Future by Lund att röra oss ute och lyssna.

I framtiden vill Sasa Farkas att ApParkingspot ska bli ett som ett AirBnB för parkeringsplatser.

‑ Privatpersoner skulle kunna hyra ut sina parkeringsplatser när de inte använder dem. Det skulle kunna vara en helt automatiserad lösning där både reservation och betalning löses trådlöst varje gång bilen parkeras.

Lösningen är klar men innan den kan lanseras vill Sasa Farkas bygga upp utbud och efterfrågan och för det behövs kapital. Tjänsten kommer att lanseras med början i Stockholm. Liknande lösningar finns bland annat med JustPark i England och Parkpnp på Irland.

Läs mer på: http://www.futurebylund.se/post/sensorerna-visar-lediga-p-platser

Kontoret stängt 27:e – 29:e september 2017

Hejsan !

Onsdag till fredag den 27:e – 29:e september är kontoret stängt p.g.a utbildning.

Ni är hjärtligt välkomna tillbaka den 2:e oktober, då har vi öppet som vanligt.

Hälsningar,

Kundtjänst

LKP AB

P-huset Dammgården öppet igen

Hej bästa kunder.

Idag är vi stolta att informera er att P-huset Dammgården är färdigt renoverat. Det är bara att köra in och parkera, och vi hoppas att ni kommer att trivas och tycka om den färgglada golvbeläggningen samt nymålade väggar.

Hjärtligt välkomna och ha en fortsatt trevlig sommar!

LKP AB

Öppettider Midsommar 2017

Hejsan !
Nu närmar det sig midsommar och vi kommer stänga kontoret kl 12,00 den 22:e juni samt den 23:e juni (midsommarafton) är det stängt.

GLAD MIDSOMMAR

Valborg öppettider

Hej alla ! Nu är det snart dags för Valborgsmässoafton och vi på kontoret kommer även vi fira denna högtid. 28:e april stänger vi kontoret kl 11,00 för att åter igen öppna upp den 2:e maj kl 8-16 precis som vanligt.

Trevlig Valborg !

Källbybadet digitalt månadskort

Hejsan kunder. Vi har haft en del förfrågningar om månadskorten på Källbybadet, speciellt från Er som är nyinflyttade i husen bredvid. Vi har glädjande nyheter till alla Er bilister som saknar plats för Er bil, att numera kan ni köpa ett digitalt månadskort via vår hemsida. Detta kort gäller 24 timmar om dygnet och säljs per kalendermånad.

Har ni frågor får ni mer än gärna kontakta Kundtjänst på 046-35 59 23

Dammgården renovering 26:e juni – 30:e juli

Nu är våren på väg och det dags att piffa till P-huset Dammgården. Vi värnar om våra kunder och för oss är det viktigt att underhålla våra P-hus och göra dem attraktiva och trevliga att parkera i.

Under perioden 26:e juni – 30:e juli kommer vi göra denna renovering inne i P-huset Dammgården. Detta medför att vi kommer stänga p-huset helt. Är du kund och har fast plats, ber vi dig vänligen kontakta oss för en alternativ parkering under denna period.

LKP AB

Tel: 046-35 59 23

E-mail: info@lkpab.se

2017-04-18

Dammgården målning

Bäste kund !

Under perioden 18 april – 31 maj kommer vi färdigställa målningen på Dammgården på plan 8 samt plan 9. För dig som köpt månadskort, gäller dessa på alla plan inne i P-huset under denna period.

2017-02-03

Parkeringshuset Dammgården självförsörjande på el

Det är ett år sedan LKP installerade solceller på p-huset Dammgården i centrala Lund.

Det fanns en förväntan att anläggningen årligen skulle producera 140 000 kWh. Mätningarna visar att solcellerna producerat 137 700 kWh det första året.

”Vi ser att anläggningen motsvarar våra förväntningar, det är vi mycket glada för och det är i enlighet med våra miljömål”, säger driftchefen Armin Memic.

Resultatet visar att solcellerna producerar mer energi än vad anläggningen förbrukar på årsbasis, således är den självförsörjande på energi.

2017-01-16

…och vi har en vinnare!

Grattis Evy

Nu har dragningen i LKP:s slogantävling gjorts. Vinnaren kammade hem ett p-kort gällande för hela 2017 på alla våra besöksparkeringar.

Arbetet med att besluta om en slogan går vidare och väntas tas i bruk under 2017.
Vi vill tacka alla som deltog med slogan-förslag och gav oss inspiration och idéer framöver.

2016-12-23

Elbilar i julklapp

20161223_094540

Lunds kommuns parkeringsaktiebolag, LKP, utökar sin fordonspark med två nya eldrivna miljöfordon.

 

  • ”Vi är glada att vi uppfyller våra miljömål med två nya elbilar. Därmed består vår fordonspark till 2/3 av eldrivna miljöbilar. Tanken är att tillföra ytterligare ett fordon med eldrift under 2017”, säger Paul Myllenberg, VD för LKP.

Fordonen överlämnas till LKP vid en enkel ceremoni under fredagen den 23 december kl 1000 i p-huset Färgaren. Pressen inbjudes att deltaga. Det krävs ingen ackreditering.

 

Sedan tidigare har LKP installerat solceller på p-huset Dammgården och ersatt belysningar i p-hus med miljövänliga LED-belysningar. Allt i linje med LKP fortgående miljöförbättringsarbete genom att reducera bolagets energiförbrukning och i högre grad använda egenproducerad förnybar el.

Vid frågor i ärendet kontakta;

 

Paul Myllenberg, VD, Mobil; 0705-750 741

13 december 2016

LKP tilldelas diplom för gott miljöledningsarbete

09f0ddb0-000f-4eac-8273-9f4ee92568e2

Den 13 december 2016 tilldelades vår VD Paul Myllenberg och styrelseordförande Helena Lindh kommunstyrelsens miljöledningsdiplom för ett gott miljöarbete vid en ceremoni i Stadshuset i Lund.

Diplomet delas ut efter en lyckad extern revision av miljöledningssystemet hos bolaget. Revisionen genomfördes av en opartisk miljörevisor under 2016.

LKP har alltid värnat om miljön och strävar efter en hållbar framtid. Nu har vi åter igen synliggjort vårt miljöarbete genom att bli miljödiplomerade. Detta innebär att vi har ett miljöledningssystem som uppfyller kriterierna för ett miljödiplom enligt Svensk Miljöbas.

Miljöansvarig på bolaget är Magnus Comet Ericson som tillsammans med miljöombuden Eleonora Toth bildar en miljögrupp. Miljögruppen träffas regelbundet för att utveckla och följa upp miljöarbetet. Handlingsplaner och miljömål är väl integrerade i LKPs verksamhet och personalen blir ständigt informerade och uppdaterade om det senaste.

VD Paul Myllenberg bär det yttersta ansvaret för lagefterlevnad och Magnus Comet Ericson för miljöledningsarbetet.

13 december 2016

Welcome to Lundaspelen

handball_man

Lundaspelen is here for the 39:th year in a row.

One of Lund´s finest traditions is to receive handball youth teams during the last days of the year (26.12.2016-30.12.2016).

We at LKP are delighted that the city of Lund receives these teams from all over the world and help them.

At LKP we can offer a specific parkingticket for all visitors to Lundaspelen. They will be sold through Lugis staff.

The parking permit will only be valid in parking areas signposted LKP. The parking permit is NOT valid at special marked places (förhyrda platser). Note that the parking permit is Not valid at Ideon, Mobilvägen or in our parking garages (except for Arena Park).

For further information regarding Lundaspelen, click here.

Welcome to Lund!

13 december 2016

Välkommen till Lundaspelen 2016

handball_man

Lundaspelen är här för 39:e året i rad.

En av Lunds finaste traditioner är att ta emot handbollsspelande ungdomar under årets sista dagar (26.12.2016-30.12.2016).

Vi på LKP tycker att det är jätteroligt att staden Lund tar emot handbollspelande ungdomar från hela världen och hjälper till.

Vi på P-bolaget kan bidra med att erbjuda en specifik parkeringslösning som är förmånlig för alla Lundaspelens besökare. Vi kommer att erbjuda P-tillstånd som köps via Lugis personal. Tillståndet kommer att gälla på LKPs uppskyltade anläggningar i mån av plats. Observera att tillståndet gäller INTE på Ideon, Mobilvägen eller i våra parkeringshus (förutom Arena Park där tillståndet naturligtvis är giltiga. Tillståndet gäller INTE på särskilt uppmärkta platser (Förhyrda platser)

För övrig information kring Lundaspelen, klicka här.

Vi välkomnar alla lag, besökare, såväl gamla som nya gäster, till Lundaspelen.

29 november 2016

Målning av plåtdörrar i parkeringshus Färgaren

20161104_144453

LKP är i farten igen med underhållsarbeten för att göra våra parkeringshus bättre för Er.

Vi försöker hålla Er så uppdaterade vi kan med information angående våra pågående projekt.

Renoveringen av Parkeringshuset Färgaren går nu in i sin nästa fas.

Nu målar vi våra plåtdörrar och därför vi ber Er att bli uppmärksamma ifall ni passerar de. Arbetena pågår från och med vecka 45.

Mycket arbete är färdigställt men vi slutar inte där.

Ska bli mycket spännande att se slutresultatet.

Nedan ser ni bilden från en av dörrar som skall målas.

18 augusti 2016

Påvebesök trafik och tillgänglighet

Måndagen den 31 oktober 2016 kommer påve Franciskus till Lund. Det historiska besöket görs med anledning av att katoliker och lutheraner tillsammans uppmärksammar 500-årsminnet av reformationen.

Observera att tillgängligheten till våra parkeringar är begränsade under påvens besök.

Lunds kommun och Polisen lägger stor vikt vid säkerheten och hoppas på din förståelse för åtgärder som påverkar trafik och framkomlighet i framförallt stadskärnan. Tänk på att avspärrningar och tider kan komma att ändras med kort varsel.

Se karta nedan.

Karta_pavebesok

Hälsningar

Kundtjänst

LKP AB

1 augusti 2016

Underhållsarbete i P-huset Lund C

Bästa kund!

Från vecka 33 tom vecka 45 kommer LKP AB att utföra underhållsarbete i P-huset Lund C. Arbetena innebär att vi kommer att behöva gräva upp delar av Västra stationstorget ovanför P-huset.

Under perioden kommer man fortfarande att kunna parkera i Parkeringshuset, men vi ber er ha överseende med ökad trafik till och från P-huset.

Om ni har frågor om underhållsarbete kontakta gärna oss på info@lkpab.se eller 046-35 59 23.

1 augusti 2016

Underhållsarbete i P-huset Dammgården

Bästa kund!

Under veckorna 42-45 kommer LKP AB att utföra underhållsarbete på plan 4-8 i P-huset Dammgården. Under denna period ber vi er ha överseende då det kommer att vara begränsad framkomlighet på dessa plan.

Vid frågor vänligen kontakta oss på 046-35 59 23 eller info@lkpab.se.

1 augusti 2016

Underhållsarbete i P-huset Färgaren

Bästa kund!

Under veckorna 37-40 kommer LKP AB att utföra underhållsarbete på plan 7-10 i P-huset Färgaren. Under denna period ber vi er ha överseende då det kommer att vara begränsad framkomlighet på dessa plan.

Vid frågor vänligen kontakta oss på 046-35 59 23 eller info@lkpab.se.

15 juni 2016

Paul Myllenberg ny VD för LKP AB

Paul Myllenberg har utsetts till ny VD för Lunds Kommunala Parkerings aktiebolag. Han tillträder sin tjänst den 11 juli 2016.

– Jag är mycket glad över att Paul Myllenberg väljer LKP AB när han tar steget till parkeringsbranschen. Med sina beprövade chefs- och ledarskapserfarenheter samt sin breda kompetens, kommer han att vara en stor tillgång för företaget, säger Helena Lindh, ordförande i LKP AB.

Paul Myllenberg, kommer närmast från tjänsten som VD för Ängelholms FF koncern. Han har sedan tidigare lång erfarenhet och gedigen ledarskapsutbildning från sin tid som Officer i Flygvapnet vid F10 i Ängelholm.
-Jag ser fram emot att få bidra till en fortsatt utveckling av bolaget, särskilt när det gäller hållbarhets – och utvecklingsfrågor som rör bolagets verksamhet i Lund. Det är ett mycket kompetent och framgångsrikt bolag som jag får ta över och vi skall ytterligare stärka vår position.

För mer information:
Helena Lindh, Styrelseordförande LKP, 073-986 43 30.

LKP vill erbjuda bilister parkeringsmöjligheter i centrala lägen och i en god miljö. Bolagets kunder är stadens invånare, arbetstagare och besökare. LKPs parkeringar ska vara det attraktiva och enkla valet. Bolaget är helägt av Lunds kommun och driver ett trettiotal parkeringsanläggningar varav sju parkeringshus. I verksamheten ingår ca 6 500 parkeringsplatser. LKP arbetar även för att vara en proaktiv kraft i stadsplaneringen med nya lösningar och förslag till moderna, attraktiva och miljöanpassade anläggningar. Våra kunder ska även kunna räkna med ett gott och professionellt bemötande och en god service. Bolaget har en tydlig strategi för sitt miljöarbete. Vi arbetar för att ligga i framkant både när det gäller arbetssätt och teknik för att minska miljöbelastningen.

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

10 november 2015

Elbilsladdning i P-husen

Nu kan Du ladda Din elbil i P-huset Färgaren, Arena Park, Lund C samt Dammgården.
Du betalar endast för parkeringen

25 januari 2017

HYRA P-PLATS

Vi tar emot din intresseanmälan för hyra av fast parkeringsplats på mail info@lkpab.se.

Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta oss på 046-35 59 23 eller info@lkpab.se

Med vänlig hälsning

Kundtjänst

5 februari 2016

ÖPPETTIDER 2016

Kundtjänst har öppet helgfri vardag 08:00-16:00

Du kan nå oss på 046-35 59 23 eller via mail info@lkpab.se

VÄLKOMNA!

4 mars 2014

Mårtenslund

Parkeringsplats Mårtenslund byter ägare och parkeringen kommer att upphöra. Vi kan endast sälja månadskort för Mars månad. Vad som händer med parkeringen efter 2014-04-01 vet vi inte men ytan kommer att bebyggas inom överskådlig framtid. Har du frågor om vad som ska hända på Mårtenslund så kan du ringa den nya markägaren LKF på 046-35 85 00

3 mars 2014

Parkeringen på Klostergården stänger

Parkeringen vid Klostergårdens idrottsplats och framför Färs och Frosta Sparbank Arena stänger inom kort. I samband med att NCC och HSB börjar bygga stängs asfaltsparkeringen längs med Stattenavägen och grusparkeringen framför arenan. Vi hänvisar alla parkörer till p-huset Arena Park med infart från Stadsparks gången.

Click here to add your own text

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

28 februari 2014

Öppettider

Kundtjänsten har öppet helgfri vardag 08:00-16:00

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

15 januari 2016

Lunds största solcellsanläggning på P-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.
Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).
– Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.
Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.