Kontakta oss på LKPAB

Epost:
info@lkpab.se
Telefon (måndag - fredag 8-16):
046-35 59 23
Besöksadress (Inga besök pga Covid-19 - kontakta oss via mejl):

Kung Oskars väg 11 B, 222 35 Lund
Visa på Karta

Postadress:

Kung Oskars väg 11 C, 222 35 Lund

Följ oss

Nytt självförsörjande mobilitetshus på Medicon Village

Den 6 november tas det första spadtaget för LKP AB:s nya mobilitetshus på Medicon Village som planeras att stå klart under januari 2022.

Det nya bygget kommer att innefatta 7+1 våningar med 650 parkeringsplatser varav 60 planeras erbjuda laddbox för eldrivna fordon. Huset kommer att erbjuda mer än parkering – en del av mobilitetslösningen är en bilvårdstation där husets besökare kan vårda sina fordon. Utöver det finns det finns även en lokal på 300 – 700 kvm.

Likt mobilitetshuset Aurora kommer Medicon Village att använda unika energilösningar. Dels kommer taket vara täckt av en solcellsanläggning som kommer bland annat att försörja laddboxarna i huset med el. Det kommer även finnas en batterilagring där solenergin lagras för att användas under dagar då solen inte skiner – ingen energi går därmed till spillo. Denna energiinsamling och lagring gör att energiförbrukningen i området minskar då energin produceras lokalt.  

  • ”Vi är stolta över att LKP fått uppdraget att bygga denna parkeringsanläggning i det mest expansiva området i Lund”  – säger Paul Myllenberg, VD för LKP AB.
  • ”Vår science park fortsätter att växa, och fler parkeringsmöjligheter underlättar Medicon Village fortsatta expansion. Parkeringshuset är en viktig del i den detaljplan på 80 000 m2 som vi fick godkänd i år. En annan fördel med parkeringshuset är att det fungerar som bullervall mot E 22:an” – säger Erik Jagesten, VD på Medicon Village Fastighets AB.

För mer information:  

Johanna Hagtorn 

Kommunikatör, LKP AB 

johanna.hagtorn@lkpab.se  

16 september, 2020

Sept 11 – 2020 Mobill blir tillgängligt betalmedel i LKP:s samtliga parkeringshus från och med den 1/9 2020. Betala din…

2 november, 2020

Med anledning av Covid-19 har vi just nu inte möjlighet att ta emot besök på kontoret. Vi ber er istället…