LKP har i samarbete med Skånetrafiken tagit fram en förmånlig parkeringslösning för bilpendlare till Lund. Du når snabbt och enkelt pendlarparkeringen från E22:an, och kan därefter hoppa på spårvagnen in till Lund. Allt till ett förmånligt pris med en kombinerad parkerings- och spårvagnsbiljett, en s k Park&Ride-biljett!

Fördelarna är många! Du som pendlar till Lund parkerar betydligt billigare än i stan, bidrar till minskad biltrafik i centrum och slipper leta parkering inne i centrala Lund.

Hur köper jag en Park&Ride-biljett?

  1. Köp ett månadskort eller dygnsbiljett hos Skånetrafiken.
  2. Gå in på LKPs hemsida eller via vår app “LKP AB” och välj “Pendlarparkering Brunnshög” i listan med månadstillstånd och välj motsvarande längd på tillståndet. Välj mellan tillstånden “Brunnshög pendlarparkering månadsbiljett Skånetrafiken” eller “Pendlarparkering Brunnshög Dygn” och klicka Fortsätt.
  3. Välj startdatum för ditt parkeringstillstånd och skriv in biljett-ID från din biljett från Skånetrafiken. Bekräfta ditt köp.
  4. Voilá! Du har nu en Park&Ride-biljett och kan använda pendlarparkeringen till ett förmånligt pris!
  5. Du kan nu ta dig vidare från pendlarparkeringen via spårvagn rakt in i Lund centrum.

Klicka här för att komma till Skånetrafikens reseplanerare där du kan kolla upp avgångstiderna för spårvagnen. Stationen vid pendlarparkeringen heter “Brunnshögstorget”.

Pris

När du köper en kombinerad Park&Ride-biljett, så kostar tillståndet på pendlarparkeringen endast 200 kr/månaden, eller 10 kr/påbörjat dygn. Det motsvarar 50% rabatt på ett ordinarie parkeringstillstånd på pendlarparkeringen.

Vägbeskrivning

Eftersom pendlarparkeringen ligger i den del av Brunnshög som ännu inte är fullt bebyggd, finns det ingen adress att hänvisa till.

Pendlarparkeringen är belägen intill spårvagnsstationen Brunnshögstorget, i ungefärlig höjd med P-huset Brunnshög, intill spårvagnsspåret. Nedan beskriver vi hur du tar dig dit från Solbjersvägen.

Från Solbjersvägen på Brunnshög, sväng ur rondellen in på Odarslövsvägen (skyltar mot Ö Odarslöv/Brunnshög N/MAX IV/ESS), och följ vägen tills det kommer en skylt för P+spårvagns-ikon på höger sida. Ta första svängen till höger efter skylten in på en rak asfalterad väg. I andra änden hittar du pendlarparkeringen.