Translate

Kontakta oss på LKPAB

Epost:
info@lkpab.se
Telefon (måndag - fredag 8-16):
046-35 59 23
Besöksadress (Endast bokade besök - kontakta oss via mejl):

Kung Oskars väg 11 B, 222 35 Lund
Visa på Karta

Postadress:

Kung Oskars väg 11 C, 222 35 Lund

Följ oss

Ny pendlarparkering i nordöstra Lund

Längs den nybyggda spårvägslinjen ligger ungefär hälften av Lunds arbetstillfällen. Med en stor daglig inpendling, kombinerat med en liten stadskärna, finns ett stort intresse för pendlarparkeringar. För att använda marken norr om centrala Brunnshög till något bra i väntan på bebyggelsen, kommer området temporärt att förvandlas till en pendlarparkeringsplats.

Där finns plats för mer än hundra pendlare som nu kan välja att ställa bilen och ta spårvagnen in till centrum. Det finns även låsbara cykelboxar för den som önskar cykla. Infartsparkeringen är skyltad från E22 norr så att bilister enkelt ska hitta. Parkeringen är enbart avsedd för pendlare med en giltig färdbiljett hos Skånetrafiken. Dygnstaxan är låg, 10 kr per dygn, i syfte att locka bilister att använda spårvagnen in och till/från centrum när den har mest kapacitet, dvs i motsatt rusningstrafik.

Kontakter:

LKP AB
Paul Myllenberg, VD

Telefon: 046-35 59 23
E-post: paul.myllenberg@lkpab.se

Lunds kommun
Jan Annerstedt, kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden
0707 232 800

jan@annerstedt.com

  • -”Det är glädjande att Lund blir först i Skåne med en infartsparkering som fyller alla krav för en hållbarare resa” säger Paul Myllenberg – VD för LKP AB.

  • ”Enkla och snabba byten till buss och spårvagn gör kollektivtrafiken i Lund mera attraktiv. Parkeringen på Brunnshög är också billig, så jag tror den kommer att locka många fler pendlare att åka kollektivt inne i staden”, säger kommunalrådet Jan Annerstedt (FNL), ordförande i tekniska nämnden.

30 november, 2020

Just nu pågår ett renoveringsarbete på Lund C varför den vanliga nedfartsfilen i rampen är stängd, och man kan nu…

11 januari, 2021

Nu finns det möjlighet att beställa digitala månadstillstånd till vårt nya Mobilitetshus Aurora i Brunnshög. Bokning sker via vår hemsida…